همه ما احساس غم و اندوه را تجربه کرده ایم و گاهی این سوال برایمان پیش می آید که از کجا بفهمیم دچار افسردگی شده ایم یا صرفا غمگین هستیم.
غم یک هیجان انسانی است که همه زمانی در زندگی خود آن را تجربه میکنند. غم و اندوه واکنش طبیعی به شرایطی ناراحت کننده یا دردناک است. غم و ناراحتی شدت متفاوتی دارد اما همانند هر هیجان طبیعی دیگر موقتی است و با گذر زمان برطرف میشود. تفاوت اصلی غم و اندوه با افسردگی همین موقتی بودن است.
افسردگی یک بیماری روانی بلند مدت است. افسردگی در حوزه های شغلی، اجتماعی و حوزه های دیگر عملکرد فرد تاثیر میگذارد. اگر افسردگی درمان نشود علائم آن مدتهای مدید باقی می ماند.
هنگامی که غمگین هستید، ممکن است غم را زمانی احساس کنید و زمان دیگری بتوانید آن را فراموش کنید و بخندید و راحت باشید. اما افسردگی متفاوت است. احساسی که دارید دائما بر تمام جنبه های زندگی تان تاثیر میگذارد. ممکن است لذت بردن از هر چیزی مانند فعالیتهایی که دوست دارید یا افرادی که از مصاحبت با آنها لذت میبرید سخت یا حتی غیر ممکن شود. افسردگی یک هیجان نیست بلکه بیماریست.
اگر غمگین باشید ممکن است برخی از این علائم را تجربه کنید اما نباید بیش از دو هفته تجربه آنها طول بکشد. افکار خودکشی صرفا نشانه افسردگی است نه غم.
افسردگی در هر سنی در زنان و مردان و با هر پس زمینه اقتصادی اجتماعی میتواند اتفاق بیفتد.
توجه داشته باشید داشتن یک یا چند عامل زمینه ساز افسردگی به این معنی نیست که افسرده خواهید شد. عوامل زمینه ساز افسردگی به صورت زیر است:
همچنین افسردگی ممکن است جزء عوارض جانبی برخی داروها باشد. اگر نگران هستید که مصرف دارویی موجب تغییر خلق شما شده باشد، درباره آن با پزشک صحبت کنید. برخی از داروهایی که ممکن است موجب افسردگی شده باشند عبارتند از:
اگر احساس غم و اندوه در شما بیش از دو هفته طول کشید باید به پزشک مراجعه کنید. اگر احساسات شما در عملکردهای شما یا لذت بردن از زندگی اختلال ایجاد میکند باید به پزشک مراجعه کنید.