بسیاری از مردم روزانه مقدار کمی آسپیرین مصرف می کنند تا خطر ابتلا به حمله های قلبی و یا سکته را در آینده کاهش دهند. علیرغم این که تأثیر مورد انتظار، کاهش ریسک ابتلا به بیماری های عروقی است، مصرف روزانه آسپیرین عاری از خطر هم نیست: برای مثال خطر خونریزی داخلی را افزایش می دهد. بنابراین نکته حائز اهمیت این است که در مورد مصرف آسپیرین خودسرانه عمل نکنیم.
در مطالعاتی که اخیراً انجام شده، تأیید گردیده که در افراد میانسال، مصرف روزانه آسپیرین می تواند ریسک ابتلا به بسیاری از سرطان ها را از بین ببرد. و این اثر، علیرغم آن چه در گذشته تصور می شد که باید حداقل ده سال آسپیرین مصرف کرد تا از آثار مثبت آن بهره مند شد، پس از گذشت دو یا سه سال از آغاز مصرف بروز می یابد.
به علاوه، این گزاره مطرح شده است که مصرف روزانه آسپیرین هم چنین می تواند مانع از سرایت سرطانی که در بدن فرد وجود دارد به سایر قسمت های بدن او شود.
بنابراین باید توجه داشت که از یک طرف مزایای استفاده از آسپیرین مطرح است که کاهش احتمال متاستاز سرطان، کاهش خطر ابتلا به حمله های قلبی و سکته است؛ که به احتمال بسیار زیاد می توانند به ناتوانی یا مرگ منجر شوند؛ و از سوی دیگر احتمال ابتلا به خونریزی داخلی مطرح است که نسبت به موارد پیش، آسیب رسانی کمتری دارد.
این نکات باعث می شود بسیاری از مردم به این سؤال برسند که: «آیا من هم باید روزانه آسپیرین مصرف کنم؟»
باید اذعان کرد مطالعات انجام شده نتوانسته است پاسخ صریحی به این سؤال ارایه دهد.
مطالعات نشان داده که با گذشت زمان، خطر ابتلا به خونریزی داخلی ناشی از مصرف آسپیرین نیز کاهش می یابد.
سؤال دیگری که مطرح می شود، این است که آیا می توان برای جلوگیری از ابتلا به سرطان، به همه توصیه کرد روزانه آسپیرین مصرف کنند؟
مطالعات انجام شده هنوز به نظری قطعی نینجامیده است. اما گرچه ثابت شده آسپیرین می تواند در کاهش ابتلا به سرطان نقش داشته باشد، هنوز مصرف آن به عنوان یک داروی پیش گیرانه برای سرطان به تأیید نرسیده است.
در مورد افراد سالمی که فاکتورهای خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی برایشان مطرح نیست هم مصرف روزانه آسپیرین توصیه نمی شود.
در مورد مصرف آسپیرین و مضرات احتمالی آن باید دانست، احتمال ابتلا به خونریزی داخلی در مردان و زنان و با توجه به سن آنها متفاوت است. هر چه سن افراد بیشتر باشد احتمال خونریزی بیشتر خواهد بود.
مصرف روزانه آسپیرین احتمال ابتلا به زخم معده را نیز افزایش می دهد. و در صورتی که کسی به این مشکل مبتلا باشد و روزانه آسپیرین مصرف کند، خونریزی معده او تشدید خواهد شد، حتی تا اندازه ای که ممکن است زندگی وی به خطر بیفتد.
کسانی که آسم دارند نیز با مصرف روزانه آسپیرین به مشکلات تنفسی بیشتری دچار خواهند شد.
از جمله سایر عوارض جانبی مصرف آسپیرین می توان به حالت تهوع، سوء هاضمه، وز وز گوش و کاهش شنوایی اشاره کرد. برخی از افراد هم واکنش های آلرژیک نشان می دهند.