28 دی 1398

با غذاهایی که سموم فلزی را از بدن خارج می کنند، آشنا شوید

دسته بندی: تغذیه، سلامت و رژیم درمانی نویسنده: ایران درمان بازدید: 838
با غذاهایی که سموم فلزی را از بدن خارج می کنند، آشنا شوید

اگر نگران فلزات سنگین و تاثیر آنها بر سلامتی تان هستید، حتما خوشحال میشوید بدانید که برخی غذاها میتوانند به دفع این سموم شیمیایی از بدن کمک کنند. فلزات سنگین در دندانهایمان، خانه هایمان و در فضایی که تنفس میکنیم وجود دارند و میتوانند تاثیر بلند مدت بر اندامهایمان بگذارند و در بافتهای کبد، کلیه، مو، پوست و استخوانها تجمع یابند. با این حال برخی از غذاها از بدن ما در مقابل جیوه، کادمیوم و سرب محافظت کرده و توانایی ما در دفع ایمن آنها از بدن را بهبود میبخشند. پیش از مصرف درمانهای طبیعی و ترکیب آنها با داروهای تجویزی ابتدا با پزشک مشورت کنید.

کلرلا (Chlorella)

کلرلا در واقع یک جلبک سبز سرشار از ویتامینها، مواد معدنی، آنتی اکسیدانها و کلروفیل هست. در مطالعه ای که توسط دانشگاه Korean Ewha Womans در سال 2009 در Nutrition Research and Practice منتشر شد، محققان خواص سم زدایی کلرلا را در حیوانات بررسی کردند. به حیوانات مورد آزمایش دوز بالایی از فلز سنگین کادمیوم داده شد. کلرلا مقدار کادمیومی را که در بافتهای سلولی حیوانات تجمع یافته بود، کاهش داده و میزان کادمیومی را که از طریق ادرار و مدفوع دفع میشد، افزایش داد. کلرلا زمانی که به صورت داخلی داده میشد، میتوانست تاثیر خطرناک و سمی فلزات سنگین را خنثی کرده و به دفع ایمن آن از بدن کمک کند.

گشنیز

گشنیز گیاه دارویی و غذایی است. برگهای گشنیز سرشار از روغنهای عصاره ای فرار با خواص ضد التهابی، ضد میکروبی و سم زدایی است. طبق نظر کوین جیانی مولف High Raw، برگهای گشنیز خاصیت کیلیتی مهمی دارند و به فلزات سنگین در بافتها متصل شده و به انتقال آنها به خارج از بدن کمک میکنند. گشنیز را میتوان به صورت عصاره گیاهی، چای یا به صورت تازه مرتبا مصرف کرد.

پکتین

پکتین نوعی فیبر محلول است که در بسیاری از میوه ها از جمله سیبها، گلابیها و مرکبات یافت میشود. در آزمایشهای بالینی منتشر شده در Alternative Therapies in Health and Medicine در سال 2008، به کودکان مقدار زیادی مکمل پکتین داده شد تا خاصیت سم زدایی این فیبر بررسی شود. کودکانی که پکتین مصرف کرده بودند، مقدار بسیار کمتری سرب در خون خود داشتند و دفع سرب از طریق ادرار در آنها 132 درصد افزایش یافته بود. مصرف میوه های سرشار از پکتین در رژیم غذایی به گوارش و سلامت کبد کمک کرده و با اتصال به سموم و فلزات سنگین و انتقال آنها به خارج از بدن، به سم زدایی از بدن کمک مینماید.

دانه خارمریم

دانه های خار مریم در طب سنتی غربی به عنوان گیاه محافظت کننده از کبد مورد مصرف قرار میگیرد.  در مطالعه ای که در سال 2000 در The Journal of Biological Research منتشر شد، محققان تاثیر سیر و دانه خار مریم را بر روی حیواناتی که با دوز بالای جیوه مسموم شده بودند، مورد بررسی قرار دادند. در این حیوانات که با دانه خار مریم تحت درمان قرار گرفتند، از کبد در مقابل تاثیرات مضر جیوه محافظت شد. مصرف دانه خار مریم به عنوان مکمل یا چای، به بدن کمک میکند از مسمومیت فلزات سنگین جلوگیری کرده و از عملکرد کبد محافظت نماید.

سیر

در طبق تحقیقات منتشر شده در سال 1987، سیر به سم زدایی فلزات سنگین کمک میکند. محققان دانشگاه کره، سیر را به حیواناتی دادند که با فلزات سنگین مانند جیوه و کادمیوم مسموم شده بودند. سیر از اندامها در مقابل فلزات سنگین محافظت میکند. این تاثیر سیر با کارایی داروهای استاندارد تجویزی قابل مقایسه بوده و به دفع کادمیوم از طریق ادرار و مدفوع کمک مینماید. سیر خرد شده باید به صورت تازه و پخته نشده مصرف شود تا عملکرد دارویی آن حفظ شود یا این که به صورت مکمل مصرف گردد.

آتیه غرب

مقالات مرتبط

پروتئین به کاهش وزن اضافی کمک کرده و شما را مدت زیادی سیر نگه میدارد. مصرف مقدار مناسب پروتئین و انتخاب نوع درست آن برای سلامتی اهمیت زیادی دارد غذاهای دریای...
میوه انار معمولا مدور است و 10 تا 12 سانتیمتر قطر دارد. پوست انار قرمز رنگ بوده و دانه ها در داخل آن در پوسته زرد رنگی پوشیده شده اند. دانه های انار خوراکی هستن...