بیمارستان امداد شهید دکتر بهشتی سبزوار (معروف به امدادی) در سال 1350 فعالیت خود را به عنوان بیمارستان سوانح زیر نظر جمعیت شیر و خورشید آن زمان آغاز نمود و به تدریج با تشکیل سازمان منطقه ای بهداری و الحاق آن به این سازمان ، بخش های درمانی از حالت عمومی خارج و بخش های اعصاب و ارتوپدی و جراحی به طور مجزا به آن اضافه شد. سپس با تاسیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به عنوان مرکز آموزشی – درمانی فعالیت خود را ادامه داد.
در زمان جنگ تحمیلی از جمله مراکز مهم و فعال خدمت به مجروحین جنگی بود با توجه به قرار گرفتن شهرستان سبزوار در مسیر تهران – مشهد بار ترومای ناشی از سوانح ترافیکی در شمال شرق کشور بعد از مشهد به این بیمارستان ارجاع می گردد با توجه به فاصله زیاد جاده شاهرود و سبزوار و عدم وجود مراکز درمانی مجهز در این مسیر باعث شلوغی و مراجعه ی زیاد مسافرین و زائرین که دچار سانحه شده اند به این مرکز می گردد و به عنوان سانتر قوی تروما شناخته شده می باشد با توجه به وجود تخصص های مختلف (جراحی عمومی– ارتوپدی و جراحی مغز و اعصاب ) پوشش و پذیرش تمام عمل های الکتیو اورژ انس از شهرستان های مجاور (بردسکن – جوین – جغتای – اسفراین - فرومد) به این مرکز ارجاع داده می شود.
بیمارستان به تدریج مراحل توسعه و گسترش خود را ادامه داد و بخش های ICU – سی تی اسکن – سونوگرافی- اکوکاردیوگرافی و پاتولوژی به آن اضافه گردید. شهرستان سبزوار با پوشش جمعیت شهری 300000 نفر و جمعیت حومه 300000 نفر جزء مراکز درمانی پر جمعیت محسوب می شود و از نظر جغرافیایی با توجه به قرا گرفتن در مسیر اتوبان مشهد – تهران به عنوان بزرگترین و مهمترین بیمارستان ترومای شهر سالیانه به طور متوسط 127336 مراجعه کننده داشته و بیش از 9496 عمل جراحی بزرگ انجام می شود.